ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Ο κ. Γιώργος Μαραγκός είναι δυναμικός και προσανατολισμένος στην επίτευξη αποτελεσμάτων. Ηγέτης με πάνω από 40 χρόνια σημαντικών επιτεύξεων σε ανώτερες διοικητικές θέσεις με κορυφαίους οργανισμούς στον κλάδο Τραπεζικών, Συμβουλευτικών, Πληροφορικής, Κυβέρνησης και ως Επιχειρηματίας.

Ισχυρός οραματιστής με μια ποικιλόμορφη αποδεδειγμένη τεχνογνωσία που διαθέτει ανώτερες διαπροσωπικές δεξιότητες, ικανή να παρακινήσει το προσωπικό και να επιτύχει συνεχώς εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο Γιώργος Μαραγκός αναγνωρίζεται σε εθνικό επίπεδο για την αριστεία στην οικονομική πληροφόρηση.

Από το 2010 έως το 2017, ο κ. Μαραγκός υπηρέτησε ως διμερής εκλεγμένος Επιθεωρητής του μεγαλύτερου προαστιακού νομού, της κομητείας Nassau, στη Νέα Υόρκη.

Διαχείριση του προϋπολογισμού 3,0 δισ. Δολαρίων, με άμεσες ευθύνες για τη λογιστική, τη λογιστική πολιτική, την A / R, την A / P, τη μισθοδοσία, τις παροχές σε εργαζόμενους και τις συντάξεις, τη διαχείριση του χρέους, τους εσωτερικούς ελέγχους, τους ελέγχους, τον οικονομικό προγραμματισμό με υψηλές απαιτήσεις.

Αρχικά εξελέγη το 2009 και επανεκλέχθηκε για δεύτερη τετραετή θητεία τον Νοέμβριο του 2013.

 

Ο Κ. Μαραγκός πιστώνεται με τη μείωση των κυβερνητικών δαπανών κατά περισσότερο από 30% μέσω βελτιώσεων της διαδικασίας, συμβουλεύοντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για προβλέψεις εσόδων για εξομάλυνση των δαπανών, επιθετικοί έλεγχοι. 

Παράλληλα, υποστηρίζοντας έντονα τις επενδύσεις σε βασικές υπηρεσίες, υποδομές, μέσα μαζικής μεταφοράς, οικονομικά προσιτή στέγαση, ποιότητα νερού και κοινωνικές υπηρεσίες. Έχει αναγνωριστεί σε εθνικό επίπεδο για την αριστεία στην οικονομική πληροφόρηση και πιστώνεται για τη μείωση του μακροπρόθεσμου κομματικού χρέους κατά πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς προηγούμενο στην κυβέρνηση.

Πριν από τη δημόσια υπηρεσία του, ο κ. Μαραγκός ίδρυσε το 1989 την SDS Financial Technologies, μια εταιρεία της Wall Street, την οποία καθοδήγησε με σταθερή ανάπτυξη για πάνω από 20 χρόνια με σημαντικούς πελάτες συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών εταιρειών, εγχώριων και διεθνών χρηματιστηρίων μετοχών και εμπορευμάτων υπηρεσίες χρηματοοικονομικής πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο και εξατομικευμένες λύσεις συναλλαγών.

Η SDS εξελίχθηκε σε DASH Financial Holding και πρόσφατα συγχωνεύθηκε με το LiquiPoint να γίνει DASH Financial, ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές της Wall Street για υπηρεσίες έξυπνης εκτέλεσης υψηλής ταχύτητας σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Από το 1986 έως το 1989, ο κ. Μαραγκός υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος όλων των τηλεπικοινωνιακών, εμπορικών συστημάτων και υπηρεσιών πληροφόρησης αγοράς για την Τράπεζα Επενδύσεων. για την επίτευξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, την υποστήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και τη μείωση των εξόδων.

 

Πριν από τη Citibank (1981-1985) ο κ. Μαραγκός ήταν στην Chase Manhattan Bank ως Αντιπρόεδρος για τις πράξεις τραπεζικού συστήματος, τη διαχείριση κινδύνων και την ασφάλεια.

Εφαρμογή του πρώτου εταιρικού παγκόσμιου δικτύου μεταφοράς ηλεκτρονικών κεφαλαίων για τη δημιουργία ηγετικής θέσης στην αγορά και τη μείωση του κόστους επεξεργασίας.

 

Δημιουργία στρατηγικών περιφερειακών κέντρων επεξεργασίας στο Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Αμερική για την υποστήριξη της παγκόσμιας επέκτασης των τραπεζών, τη βελτίωση της απόκρισης των πελατών και τη μείωση των εξόδων λειτουργίας.

 

Τα συστήματα επεξεργάστηκαν καθημερινά συναλλαγές αξίας 70 έως 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Νωρίτερα, από το 1978 έως το 1981, ο κ. Μαραγκός ήταν Συνεργαζόμενος Σύμβουλος στην Booz Allen & Hamilton υπεύθυνη στρατηγικών οργανωτικών σχεδίων μεγάλης εμβέλειας για πολυεθνικούς οργανισμούς και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο κ. Μαραγκός είναι παντρεμένος με τη γυναίκα του Angela εδώ και 40 χρόνια και έχουν δύο γιούς και τρία εγγόνια.

 

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Pace της Νέας Υόρκης και του Πανεπιστημίου McGill στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. 

ergasia hellas 1 logo red trans.png
  • ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΣ INSTAGRAM
  • Ergasia Hellas Youtube
  • Ergasia Hellas Twitter
  • ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΣ FACEBOOK